teisipäev, 7. oktoober 2008

Septembrikuu (aruanne minu [Liisi] hetkemõlgutustest)

Kuidagi ei taha uskuda, et see kuu juba läbi on. Esimesel nädalal olin tööl Blackmores´i vitamiinivabrikus ja pakkisin. Tänu sellele tean kuidas vitamiinikarpe kokku volditakse ning kuidas pudelid kileümbristesse saavad. Viimane töö kusjuures võib päris valus olla - kiiresti pudeleid kiletades hakkavad näpuotsad narmendama; hea on see, et mõne aja möödudes muutuvad sõrmed tuimaks niikuinii, paha on see, et õhtul koju minnes on ette näidata koledad sõrmed. Pärast kiletamist saadetakse pudelid korra ahjust läbi, et ümbris kenasti oma kohale sulaks. Õnneks ma väga pikalt selle töö peal ei olnud ning üldiselt jäid vabrikutööst palju toredaid mälestusi - inimesed olid toredad ning köögis oli lisaks tavalisele teele veel mingi miljon erinevalt maitsestatud teed.
Teisest nädalast alates hakkasin tööle Modern Staris andmiesisestajana. Selle ameti peal peaksin olema kuni aasta lõpuni. Inimesed tellivad kataloogist oma lastele nänni ja mina toksin selle kõik arvutisse, kontrollin arvutamist ja tegelen tšekkide ning krediitkaartidega. Õnneks paljud inimesed ikka veel arvutada ei oska ja tööd on mul omajagu. Mõned on peastarvutamist paberinurgale teinud ning üldiselt valed tulemused saanud. Kohe kiusatus tekib mõnele lapsevanemale mänguasjade asemel hoopis taskuarvuti saata... Mainimest ehk väärib tõsiasi, et töö on ikka päris üheülbaline - päeva tipphetked on kaks 10-minutilist pausi, lõunapaus ja hetk, mil kell näitab 16:00 ja siis hakkab võidujooks kontoriuksest välja ja kodupoole. Kuna alguses oli kontoris üsna vaikne, sai rahus igasugu asjade peale mõelda: kelleks ma suureks kasvades tahan saada; kui ma kirjanik oleks, siis milliseid raamatuid ma kirjutaksin; mis teeb eestlasest eestlase ja austraallasest austraallase, kuidas moos kommi sisse saab ... ??? Nüüd õnnestus meil mingid kõlarid kuskilt saada ja kuulame siis seda, mis keegi jälle oma mängijaga tööle kaasa toonud on.
Töölt tulles on ikka tore jälle märgata, et elame ranna lähedal. Kui näiteks tuleb tahtmine kell 9 õhtul randa jalutama minna, siis tuleb ainult mees kaasa tirida ja 10 minuti pärast oledki rannas.
Ühe asja tahaks veel ära mainida. Nimelt kuumade ilmadega tahavad inimesed ikka külmasid jooke juua. Siin on sellised Boosti-putkad kus saab lasta endale igasugu jäiseid puuviljamehusid teha. Kui aga kuuma ilmaga sellist väga külma jooki suurem lonks neelata, siis on hetkeks tulemuseks see, mida kohalikud kutsuvad ´brainfreeze´ks. Minigil põhjusel meenub mulle sellel ajal Pangalaktika Kuristusklõmakas (raamatust Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas): ... pangalaktika kuristusklõmaka joomise mõju on säärane, nagu löödaks teil ajud välja sidrunilõiguga, mis on keeratud ümber suure kullakangi...
Eile käisime loomaaias ja kuna täna on siin mingil põhjusel suur riigipüha siis saan täna kodus istuda ja tunni aja pärast loodetavasti Manly jatsufestivalise end vedada. Elu on selline. Suvi ikkagi algamas ja see tähendab, et saab ennast igasugu huvitavatesse üritustesse segada. Väsisingi ära. Noh, ehk kuu aja pärast jälle.