kolmapäev, 20. august 2008

Pilt vol.19


Selle linnu nimi on butcherbird (lihunik lind). Ja nagu nimest v]ib j'reldada, ei s;; see lind mitte seemneid ja puuvilju, vaid pisikesi ja teinekord ka suuremaid linnukesi ning pisin'rilisi ja konnasid ja k]ike muud, millest saab verd ja liha. Cam r''kis loo, kuidas tema vennal oli lapsena olnud kaks kanaarilinnukest. Yhel p'eval hiilis butcherbird lemmiklinnukeste puuri juurde ning meelitas nad oma ilusa lauluga puuri kylje vasta ning niipea kui vaesed linnukesed oma pea puurivarbade vahelt v'lja pistsid, rabas butcherbird yhel peast ning yritas l'bi puuriv]re t]mmata vaest linnukest. Kuna l'bi mahtus ainult pea, sai lihunik-lind k'tte ainult pea ning keha j'i elutult puurip]randale lebama. Teine p'ev oli ka teine linnuke sama teed l'inud.


Yhe mehe tagahoovis oli bassein ning sellel basseinil oli juba m]nus uue elu kiht peale kasvanud. Paraku oli oma otsa leidnud seal ka yks kookaburra, mis on kyll t'iesti mysteerium, kuidas selline suur lind sai sinna 'ra uppuda.


Selline see banaanipuu (v]i on seda ]igem ehk p]]saks liigitada?) ongi


Siin on banaanipuud niisama tavalised kui meil ]unad v]i kirsid. Ja kuna hetkel on need just valmimas, siis ei saanud ju koju tulla tyhjade k'tega. Muidugist enne paari n'dalat nad s;;gik]lblikud veel ei ole.


T'na tegi Min meile yllatuse. Ja milline tore yllatus see oli. Mina ei oleks tegelikult seda uskunud, et Sydneyst v]ib Eesti leiba leida. T'elist eesti musta leiba. Paraku head sauna pole ikka veel silma hakanud, ehita v]i ise yks.


Otsi..


Liisi ja Tin-Man


Lucy the Mermaid


Ilmselt on m]ni lugejatest ikka kohvijooja.. ehk siis teile k]igile - selline see kohvitaim v'lja n'ebki. Ja nendest punastest marjadest areneb v'lja kohviuba.


Holly, Tin-Man ja Lucy. Oli see Sydney praamisadamas. Sealsamas, kust me hiljem aborigeenidelt tympsuga kikeridoo muusikat ostsime yhe cd-plaadi jagu.