laupäev, 8. november 2008

Pilt vol.24





Projekt "kiviaed" peaaegu valmis.


..peaaegu.


Bonsai...


Leidsin jupi nööri ja mõtlesin, et punuks õige nöörredeli. Punusingi.


Eesti ja Austraalia vahel liigub post üllatavalt kiiresti. Sellised pakid jõuavad tavaliselt kohale nädalaga, kui tavalised kirjad teinekord 3-4 tööpäevaga. Sedapuhku läks aga aega õige mitu nädalat, sest Austraalia tollile tundus see mingil põhjusel kahtlane ning nad ei saanud muidu kui rebisid paki lahti ja veendusid, et sees on tõesti see, mis paki peal väidetud. Enne lohakalt teibiga "parandamist" pisteti pakki veel vabandav ja selgitav kiri ka, mis on neist küll päris kena ju. Mina aga mõtlen siin, et ega palju rohkem marke vist selle paki peale ei oleks mahtunud isegi parima tahtmise juures.


Voolimisvaha.


Praeguseks on see kirss küll juba täies lehes, kuid veel paari nädala eest istus keset õue nii hästi lõhnav paduroosa sihvakas puu.


Rannamõnud.


Kevad-suvine Sydneys toimunud Eurofest oli naljanumber, kus lisaks hollandlastele, rootslastele, sakslastele ja veel üksikutele olid end kohale vedanud sellised "euroopa" riigid nagu türgi ja sõbrad. Oli teine nagu suvaline moodsa aja "laat", kus jõmpsikad jooksevad ringi plastikust automaatidega , plikad ja poisikesed on täis topakaid näojoonistusi ning lapsevanemad lakuvad õlletelgis. Ja muidugist võis seal nautida selliseid "euroopa" hõrgutisi nagu gosleemid ning muud kaugida road, mille nimesid ei suuda mitte meelde jätta.


Igal juhul hiljutine NordFest oli täiesti meie maitsele üritus, millest võttis osa mitte rohkem kui sadakond inimest ning kus võis nautida põhjamaade tantsu ja laulu ning seda kõike põhjamaiste suupistete ning roogade kõrvale. Ja nii tore, et skandinaavlased on eestlased omaks võtnud ning peavad meid põhjarahvasteks.


Igal juhul astus selle ürituse esimesel päeval lavale kolm Eesti koosseisu. Või pigem Eesti keelt ja meelt mööda koosseisu, sest mitte nad kõik ei olnud enam puhastverd eestlased ega ilmselt rääkinud eesti keeltki, kuid vähemalt olid nad tublisti ära õppinud laulusõnad ning tantsunumbrid. Ja selga pannud rahvarõiva. Need neli last on sündinud ja elanud terve elu Austraalias. Ometigi olid need neli last (ja eriti nende vanemad) ära õppinud eesti keele, mis teeb kohe meele rõõmsaks ja südame soojaks.


NordFesti korraldajatele siinkohal suursuur AITÄH!

3 Comments:

Blogger mutukas said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

10 november, 2008 08:37  
Blogger mutukas said...

Vajab täpsustamist - pildilolevast viiest lapsest neli on sündinud Eestis. Nii et enamuses ikka täitsa Eesti lapsed, kes on omandanud Eesti keele esimese keelena, mitte õppinud. Samuti nende vanemad.
tervitusi,
üks lapsevanem:))))

10 november, 2008 11:58  
Blogger Mati Allas said...

Siis ma sain küll asjast tol päeval täiesti tagurpidiselt aru. Tunnistan vea omaks ning aitümaki parandamast.

10 november, 2008 22:52  

Postita kommentaar

<< Home