reede, 10. veebruar 2006

Üks-null

Arvutid ei ole targad.
Fakt. Selle lause saab vist vääraks lugeda. Tema tõeväärtus on null. Ümmargune. Seega tõene lause oleks: Arvutid on targad. Inimene tegi arvuti. Inimene peaks targem olema. Targem annab tavaliselt enne järele. Kui arvuti kokku jookseb ehk ära hangub ehk surema hakkab ehk pildi tasku viskab ehk mida vaid soovite, tuleb inimesel raudset närvi säilitada. Alati see ei taha hästi õnnestuda. Kuid ei ole mõtet vihastada meie digitaalse plastmass-metall-plasma sõbra peale. Arvuti ei saa karjumisest aru. Ei tunne ta ka valu, kui lööte teda (kuigi Teie enda enesetunne võib siiski seda tehes paremaks minna). Ja ei mõista ähvardusi. Veel mitte.
Igatahes aegajalt tuleb kõik ära nullida ning uuesti otsast alata. Windoos pääle, kiirelt sp2 otsa, kriitilised uuendused samuti, siis esimest ja viimast korda IE, et alla laadida Firefox ning edasi külastan enamvähem järgnevas järjekorras veebilehti
www.mozilla.com/firefox Firefox
www.f-secure.com F-Secure
www.winamp.com WinAmp
www.ceruleanstudios.com Trillian
www.rarlab.com WinRar
www.ghisler.com Total Commander
www.bsplayer.org BSplayer
www.codecguide.com Koodekid
www.adobe.com Adobe Reader
www.macromedia.com Flash Player
www.real.com Real Player
www.apple.com/quicktime QuickTime Player
www.safer-networking.org Spybot Search&Destroy
www.utorrent.com ?Torrent
www.amazesoft.com FlashGet
www.irfanview.com IrfanView

Sellised programmijupid saavad siis reeglina kõigepealt õiguse elule minu arvutis. Kusjuures vist eranditult on need tasuta, kui välja arvata ehk tasulised lisateenused mõningatel. Suuremamahulisemad vidinad ootavad plaatidel oma korda.
Et saada ka oma osa mitte väga suure kõvaketta mitte väga suurest vabast osast.
Bitid ja baidid. Ühed ja nullid