laupäev, 14. jaanuar 2006

Täht ja värav

Inimese lollusel ei ole ikka mitte mingeid piire. Kohe kindlasti mitte. Kui inimene uksest sisse astub, siis eeldatakse, et ta vajutab ka ukselingi alla. Mitte ei hakka läbi ukse kõndima. Nagu mina seda täna üritasin. Uskuge mind, see ei õnnestu. Isegi parima tahtmise juures. Kui te just Jean-Arnold "Terminaator" McStallone ei ole. Mida te ilmselt ei ole. Et siis läbi ukse minemiseks kasutage ukselinki, et avada uks ja sealt seejärel alles siseneda või väljuda või mis iganes teil ka plaanis ei ole.

Miks on nõnda et parem on parem ja vasak on halvem ehk siis pahem. Ja ainult mitte eesti keeles ei ole see nõnda.. Right tähendab ju ka õiget. Ning left lahkuma või maha jätma, ehk siis midagi negatiivsemat. Ja ka soome keeles on parem oikea, mis tähendab ka õiget. Ehk siis kas keegi suudaks rahuldavalt ära seletada, miks on see nii?

Ning Stargate SG-1 püsib konkurentsitult minu lemmiksarjade edetabelis auväärsel esimesel kohal. Jack O'Neill on lihtsalt veel kordades parem tegelaskuju kui MacGyver. Sellest kunagi ehk lähemalt. Ent väikese vahega järgnevad väga tihedalt rebides Tuvikesed ning Simpsonid. Kaks ameerika musterperekonda. Nii sarnased ent samas nii erinevad. Kuid siiski vastupandamatult naljakad. Naer on terviseks.
Naerge rohkem, mu sõbrad.
Naerge südamest.
Naerge nii, et pisarad silmis.
Sest elu on naljakas.