reede, 28. november 2008

The Truth Is Out There

3 peamist põhjust, miks kliendid tellivad puude mahavõtmist on (1) puu on vana ja väeti ning omanik kardab, et see võib ühel lähedal oleval päeval kellelegi pähe kukkuda ja haiget teha koletul määral (2) puu on juhtunud olema omaniku ja killukese ookeani vahel, mis lõpmatu hulga omaniku ja ookeani vahel olevate majade vahelt tema teise korruse paremast aknast avaneb (3) omanik on väsinud palkamast aednikku, kes tema aiast ja mis eriti tähtis, tema kloorist haisevast oa-kujulisest basseinist lehti käiks kord kuus riisumas. Raha eest saab siin maailmas kõike ja ainuke põhjus, miks me teinekord puid rängalt tagasi lõikame on see, et kui meie seda ei tee, teeb seda keegi teine, ja see keegi teine ei pruugi seda teha sugugi vaese puu vaatenurgast hästi. Kusagilt Eesti veebist lugesin hiljuti, et eestlased on ikka ühed agarad leheriisujad sügiseti; ning eestlase rahakott ei kannata igaühel lubada isiklikku kloorivett tagahoovi - seega Eestis võivad puud vähemalt selle koha pealt kergendatult hingata.
Hiljuti sai kinos nähtud viimatist Bondi-filmi. Mitmelt poolt olen kuulnud nurinat, et pole ikka nii hea ega naa hea, samas tuleb meelde tuletada, mida me ühelt Bondi-filmilt ootame. Mis vähemalt minu puhul on hea märul, palju ilusaid Itaalia autosid üksteist puruks sõitmas ja no muidugi bondinaised. Igast Bondi-vidinad on mind suht külmaks jätnud ja mina neist küll puudust ei ole tundud viimases kahes väljaandes. Millest ma aga tegelikult kirjutada tahtsin on see, et viimase filmiga koos ilmus poelettidele samanimeline arvuti- ja mängukonsoolide mäng, milles Bondi nahas saad suurte püssidega ringi joosta nii Casino Royale kui Quantum of Solace tuttavates ja vähemtuttavates kohtades ning pahadele tina anda. Mingil põhjusel aga otsustasid mängutootjad mängule filmist erineva tunnusloo valida. Võib-olla neile ei meeldinud Alicia Keys ja see teine jorss, kellega koos ta esimest korda Bondi-laulu ajaloos duetti laulis (mulle see lugu kinos ei meeldinud, ma mäletan; kuid iga üks kord rohkem kuulamist liigutab loo ühe pügala võrra üles mõõdupuul). Selle asemel palgati uut lugu kirjutama Guns N'Roses'i kitarrist koos - üllatus üllatus, Eesti oma Kerli Kõiv'iga, kes seda lugu ka laulab. Otseloomulikult tuli kohe see youtube sisse toksida ning järgi uurida, mis see lugu endast siis õige kujutab ning et Teid sellest vaevast säästa, siis siin on nii filmi kui mängu laulud:




Mine ja võta, kumb see lugu nüüd parem on, kuid ma olen kindel, et interneti lõpututest foorumitest leiab hulganisti andunud fänne sõna võtmas ja oma lemmikuid kaitsmas lõputul hulgal paadunud fänne.