neljapäev, 17. jaanuar 2008

Eestlase veri ei k]lba

Veel tagasi Melbournes olles juhtusime tänaval kokku neiudega, kes otsisid uusi veredoonoreid. Et me kahe käega selliste ürituste poolt alati oleme, täitsime meiegi rõõmuga ankeedid ära ja lubasime, et anname ikka siin maal ka verd. Melbournes me siiski kliinikusse ei jõudnud, sest enesetunne ei olnud hea (ei ole veel jätkuvalt harjunud kõrvetavast kuumusest külma konditsioneeritud õhu kätte astuma. Sellest pidevalt kurk valus ja pea uimane. Kohalikel endil ka, kuid ometigi nad ei keera seda külma kraadi võrragi soojemaks). Nüüd, mil me oleme juba mitu päeva Sheppartonis olnud (u 200 km Melbournest põhjas), otsustasime lõpuks kohalikku verekeskusse minna. Sai vaim valmis pandud ja kõhtki hommikul kenasti täis söödud. Selles, umbes 25 000 asukaga linnakeses, on väga palju abivalmis inimesi, sest verekeskuse ooteruum oli loovutamis-valmis doonoreid täis. Ja aina lisa tuli. Kummaline, sest oma kodulehel nad kirjutasid, et doonoreid on väga-väga vähe. Siit edasi ei läinud meil aga asjad üldsegi nii libedalt kui ma arvasin. Et me ei ole kohalikud, pidime kõigepealt ootama, kuni Eesti kohta taustauuringuid tehti. Ning nagu ma juba kahtlustama hakkasin, ei olnud need meie jaoks sugugi head. Eesti kuulub kõrgendatud HIV-ohuga riikide hulka, ning eestlased saavad siin verd anda kui on vähemalt 12 kuud Austraalias elanud.
Ma ei tea täpseid fakte, kuid ilmselt suurem enamus Eesti HIV-kandjatest on venelased. Kellest omakorda suurem osa on narkomaanid. Ja kes peamiselt pesitsevad Ida-Virumaal. Et siis aitäh neile kõigile narkaritele, kelle pärast eestlaste maine mujal maailmas nõnda madal on, ning kelle pärast peavad kannatama ka paljud süütud inimesed, kellele nad seda haigust nakatavad.
Sellistel hetkedel on lihtsalt piinlik olla eestlane ning pealegi teeb see meele v'ga kurvaks. Minu p'ev on t'na igatahes rikutud.


Kes otsib, see leiab.. HIV raport.
"Eraldi tuleb esile t]sta Eesti venekeelse koguonna haavatavust HIVi leviku suhtes, eriti Ida-Virumaal. Sotsiaalministeeriumi hinnangul on vanusegrupis 15-29 aastat Ida-Virumaal iga 15. noor HIV-positiivne"

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

austraalias ei tehta ju doonoriverele teste. nad ei testi hivi ja ka süüfilise vastu.

18 jaanuar, 2008 22:51  
Anonymous Anonüümne said...

Puhas anti-vene propaganda. Nii Teie poolt kui ka postimehe poolt. Sitt on elada šovinistidega samas maailmas.

18 jaanuar, 2008 23:58  

Postita kommentaar

<< Home