teisipäev, 4. detsember 2007

David "Imemees" Beckham

Ausõna, me proovisime. Kuid tolku ei midagi, keegi ei teadnud kedagi, kellel oleks tööd. No mis seal ikka, kui siin ei ole, siis kusagil mujal ikka on ja nõnda me võtsimegi ette taas ligi 1000 kilomeetrise reisi lõuna poole, kust me alles mõne päeva eest olime ära tulnud. Täpsemalt eile ärkasime Newcastle´s hostelis neljale inimesele mõeldud toas. Me ei olnud seal kahekesi. Meiega olid õhtul ühinenud kaks iirlast - noorpaar, kes sõna otseses mõttes kihutas autoga Austraalia põhjaossa. Et meil igasugused kindlad plaanid absoluutselt puudusid, otsustasime nendega liituda ning mitte väga varsti kihutasimegi tutt-uue rendiautoga (kõigest 2000 km läbisõiduga Toyota Avensis) mööda suurepärase vaatega Pacific Highway´d (Vaikse Ookeani kiirtee). Kaheksa tunniga jõudsime Byron Baysse, kus öömaja leidmine osutus veelgi suuremaks ettevõtmiseks kui Sydneys. Suuresti küll selle tõttu, et kohalikel hakkas kooliaasta läbi saama ning noored olid kõikvõimalikud kohad enda läbudeks broneerinud. Õnneks ja kahjuks leidsime siiski öömaja ühes liinaäärses kämpingupargis. Õnneks, sest see koht oli tõesti kena ning vaikne ning mugav. Kahjuks, sest 100 taala öö eest ei ole päris see, mida me oleks oodanud. Õnneks on iirlased täpselt sama toredad inimesed kui austraallased ning sõidu eest kasseerisid nad meilt küll kriminaalselt vähe. Esimest korda oli meil toas aga töötav telekas ning just täpselt sellel õhtul näitas kohalik telekanal otseülekannet Sydneyst Telstra Arenalt, mis on kohalik suurim jalgpallistaadion, mahutades 80 000 vutifänni. Ja täpselt niipalju neid seal staadionil oligi, sest Sydney FC vs LA "David Beckham" Tiim müüs täismajale. Ilmselt tänu Beksile, kellest kohalikud on teinud meedia vahendusel midagi pooljumala sarnast. Ehe näide sellest oli üks intervjuu kohalikega, kellest üks ütles küsimusele, kui tähtis Beckham teie jaoks on, midagi sellist - probably like god, or then right next to god. Mees, keda kõik mehed tahavad sõbraks ja keda kõik naised lihtsalt tahavad. Vaatamata oma hiljutistele vigastustele tõttas pekkäm vapralt Sydney jalgpalluritele ära tegema, kuid mitte kaua mängu algusest oli seis juba 2:0 - Sydney FC kasuks. Pekäm üritas olukorda päästa, realiseerides oma leivanumbri ning päästes ühendriikide socceri tiimi vähemalt nulliga kaotamisest. Siiski 5:3 Sydney kasuks jäi mängu lõppskooriks, kuid nr 23 särke läks nagu sooje saiu ka järgmisel päeval.
Hommikul pidime 10-st võtmed üle andma, nagu ikka. Kui just ei ole kanget tahtmist järgmist 100 taala loovutada. Aga ausõna oleks veel tahtnud magada. Taas elamine selga pakitud, läksime kohalikust supermarketist lisa matkavarustust otsima, sest paar päeva tagasi kingiks saadud telgist üksi ei ole suurt tolku, kui lebomatte, tekke pole. Ja päikesekreemi polnud meil ka veel siiamaani. Üks esimesi asju, peale söögi, mida me üldse Austraaliast ostsime, oli vihmavari. Eksole. Aga sealt edasi ei läinud asjad üldsegi plaani järgi. Kohalikud viljasaagid olid hiljutiste tormide poolt kõik hävinud ning siinkandis ei olnud sellist tööd, mida meie otsisime. Ei jäänudki üle muud kui võtta oma viis asja ning edasi liikuda. Ehk siis antud juhul tagasi. Järgmine pikem peatuspunkt saab olema Young, mis jääb Sydneys mõnevõrra läände, eemale rannikust. Õnneks sain täna siiski jalad ookeanivees märjaks. Lained olid tõesti võrratud, kuid nii soolane vesi paneb lõpuks silmad kipitama ja ilma päikesekreemita ei ole üldsegi hea pikalt rannas olla. Nüüd aga ei näe vett ilmselt taas mõnda aega ja kui hästi läheb, saame lähipäevil näpud kirsiseks ja mõne dollari rahagi taskusse lisaks, sest viimasel nädalal on seda ikka liiga palju sealt välja läinud.
Kui viimase kahe päeva pikki sõite helgema poole pealt vaadata, siis teel nähtud loodus on seda kõike väärt, kui ainult praegu rongis meie vagunis sellised nõmedaid röökivaid jõmpsikaid ei oleks. Ja kui vaid aku kauem vastu peaks.
Järgmine kord loodetavasti Young´s.
Üks asi siiski veel, see viimane ööbimispaik Bayron Bays.. seal oli tööl üks eestlane, keda me hommikul ka kohtasime tema enda soovil, sest ta ei uskunud, et seal võis olla üldse eestlasi nagu talle olid kaastöötajad väitnud. Kuid Young pidi olema eestlaste seas hoopis populaarne ning varem või hiljem kohtame mõnd Eesti soost noort nii ehk naa. Sest maailm on ikkagi ju nii väike.

m. Casino, NSW 28.11.2007