esmaspäev, 26. november 2007

Ma vihkan lennukeid

Veel m鮪e pe鋠a eest Tallinna lennujaamas istudes ei olnud mul 鮮na aimugi, mis l鋒ip鋏vil ees ootab. 課neks - sest kui oleks teadnud, oleks vist s黡a pahaks l鋓nud paljalt sellele m鮰leimsele. Ma ei olnud kunagi varem t鲻korras ega lennuv鮥melises lennukis istunud ega ammugi sellega lennanud. Nd tuli lennutunde kokku 27 h. 課neks v鮥 kahjuks olid vahepeal paaritunnised pausid. 課neks, sest Economy ehk s滗stuklassi istmed ei v鮥malda just v鋑a paljudes asendites end 鋜a majandada ning tagaistuja p鮨ved saavad 磆eadeks?reisikaaslasteks. Kahjuks aga, sest iga 鮤kut鮱sud ja maandumised muutusid j鋜kj鋜gult ebameeldivamaks. V鮥b-olla oli see tingitud aina kasavavast v鋝imusest v鮥 tohutu tugevast m黵ast lennukis. Aga v鮥b-olla hoopis lukkus k鮮vadest v鮥 貂nsast k鮤ust. Ja peale s鲻mist ei teinud l鮞us鮥t turbulentsi laineil ka k鮤ule head, raputades tolle v鋒ese sisu seal eriti h鋝ti k鋓ma nii et k鮤t mulksus justnagu oleks seal vesi keema l鋓nud. 躮beristumistest meeldis vaatamata k鮥ge jahedamale ilmale London, sest inglased lihtsalt olid nii toredad ja r貂msad ja inglise inglise keelt kuuldes/kuulates l鋒eb endalgi n鋑u naerule. J鋜gmine peatus - Dubai, oma maailma suurima lennujaamaga - oli v鋒emalt minu jaoks liiga suur, liiga kirju, liiga niiske, liiga l鋗be. liiga.. Minu 鮪neks ja Liisi 鮪netuseks magasin k黮l viimasest, k鮥ge pikemast - ca 10 - 鮤usolekust suurema osa maha. Liisi 鮪netuseks, sest temal j鋓 juba teine 鲻 j鋜jest magamata. V鮥b end vaid lohutada, et j鋜gmine nii pikk lennuts黭kel tuleb alles loodetavasti aasta p鋜ast.
Ja kui siis selliste m鮪usate sombidena sealt viimaselt lennulm maha astusime, tuli hakata kiiresti kiiresti otsima kohta, kus saaks seljakotid seljast ning k黮je alla vertikaalse pehmendatud aseme. Kusjuures see l鋕s 黮latavalt valutult, sest just meiesuguste ehk siis backpackerite jaoks m鮡ldud (odavaid (kui 400 EEKi per n鋑u 鲻 on odav)) hosteleid ja 黨iselamutpi 鲻maju on Sydneys rohkem kui k黮l ja veel.
Kui aga 黭skord juba oled sellises linnas nagu seda on Sydney, siis 黭sk鮥k kui v鋝inud v鮥 kurnatud, lihtsalt peab minema siia ja sinna ja sinna ka. Ja n鮪da saigi kuninglik botaanikaaed l鋌i tatsatud.. ja mingit sorti kunstimuuseum.. ja muidugi ooperimaja, millest minul oli k黮l v鮥msam ettekujutus. Olles saanud teada, et 黭s keskmine t黭k maksab sinna 2000 Eesti raha 黰ber, siis v鮥b juhtuda, et tolle kuulsa maja treppidest me edasi ei p滗segi.
Aga 黭s on k黮l omal nahal korduvalt kogetud - inimesed on siin t鮡sti lahked ja r貂msad. Palju r貂msamad kui 磛anas maailmas?

"Muuda ennast,
muutub maailm,
mitte palju k黮l,
kuid siiski Sinu enda jagu"

m. 21. nov, 2007 Sydney, Kings Cross