neljapäev, 23. märts 2006

Ja võitja on ...

Inimloomus on vist selline, et kõike ja kõiki peab omavahel võrdlema. Kes on kõige ilusam, kes kõige tugevam, kes suudab kõige kiiremini 30 hamburgerit ära süüa. Teinekord võib aga juhtuda, et tahtmatult saame just ise kõigekõigemaks. Igaüks ei saa öelda, et just tema on kõige tobedamal võimalikul viisil oma maise otsa leidnud. No tegelikult ei saa seda keegi teha. See on üks sellistest auhindadest, mida jagatakse ainult ja ainult postuumselt. Ehk siis jagati hiljuti välja järjekordsed kõige tobedama suremise auhinnad - Darwinid (kas asi on minus, või kannavad kõiksugu auhinnad ainult meeste nimesid?) . Igatahes tõmmati kokku 2005. aasta ning targad mehed ja naised otsustasid anda auhinna mitte nii targale maailmakodanikule, vietnamlasele Nguyen'le. Lugu lühidalt järgmine: (nõrganärvilised võivad lugemata jätta)
21-aastane Nguyen oli sõpradega Hanois joonud, kui võttis välja vana detonaatori, mille oli kusagilt leidnud. See oli umbes 6cm pikk ja 8cm läbimõõdust. Otsast tilpnes kaks juhet. Kuna detonaator oli vana ja roostes, ütles Nguyen, et see ei plahvata. Sõbrad aga ei olnud samal meelel. Et enda seisukohta tõestada pistis Nguyen detonaatori omale suhu ja palus sõpradel juhtmed pistikusse pista (220V). Lõpptulemus. Oleks pidanud sõpru uskuma. Ainuüksi nii suur vool tapab juba inimese, kuid kohaliku politsei andmetel olla detonaatori plahvatus rebinud mehe põsed ning purustanud kõik hambad. Kodanik suri teel haiglasse.
Kui kallis lugeja on aega teeninud või lihtsalt detonaatoritega hästi kursis, siis peaks ta teadma, kui kõva paugu teeb tavaline käsikranaadi detonaator, mis on kordades väiksem sellest, mida asjaosaline endale hambusse pistis.
Loo moraal: Detonaatoritele punaselt peale "Mitte suhu toppida".
Ahjaa. Üks Eesti kodanik arvas kõige selle peale nõnda "Kõige totakam on surra keskerakondlasena".

Kandilisi unenägusid.