esmaspäev, 11. mai 2009

Aotearoa

Ma ei tea, kes Uus Meremaa Uus Meremaaks nimetas, kuid palju parema ülevaate annab see riigi olemusest küll kui inglise-hollandi segapudru nimi New Zealand. Heal lapsel mitu nime. Maorid leiavad, et nende kodumaa on hoopis pika valge pilve moodi. Või kanuu, mis ajab taga ees ujuvat kala. Võib-olla saaksid kalurid kala kättegi, kui nad end ankrust lahti päästaks.
Mu kaardistamisoskus eriti palju kriitikat ei kannata, kuid keskmine eestlane ilmselt niikuinii ei tea, mismoodi see "maailma noorim maa" välja näeb, seega saab selle ehk andeks. Ja ei asu ta sugugi Austraalia külje all. Mis on muidugi jälle suhteline. Samas nõnda võiks öelda, et Poola asub Eesti külje all.
Kui me Liisiga Austraaliasse tulime, siis teadsime, et kui juba nõnda kaugel oleme kodust, tuleb kindlasti ka Uus Meremaal ära käia. Juba poolteist aastat olime sinna minemas olnud, kui ühel kenal päeval helistas Anti ning küsis, kunas minek. Sama päeva õhtuks olid piletid taskus ning kaks päeva hiljem juba lennuki pääle istusime. Et rahakott meil põhjatu ei ole, pidi piirduma ainult kahe nädalaga, mis on ilmselgelt liiga vähe sellise riigi jaoks. Teisalt - rahast ja/või ajast on alati puudus.
Igal juhul sai nähtud ja tehtud omajagu ning suurem osa oma säästudest Kiwi'dele jäetud. Ja järjekordselt ei kahetse ühtegi tegu.
Seni.
:)