teisipäev, 10. märts 2009

Pilt vol.41 - Öö

Tihti käime peale õhtusööki väljas väikesel jalutuskäigul. Enamikul puhkudel me peale üksteise midagi ühes ei võta, et keskenduda kahekõnele ning ümberringse vahtimisele. Ja just siis leiab alati nii palju, mida pildistada. Paraku kui ükskord koju tagasi jõuad, ei viitsi ju enam ometi välja tagasi lipata. Samas üks kord on ikka esimene. Ei ole ma palju oma uue pildiaparaadiga pimeduse sees pilti klõpsinud teha. Pole see päris see, mis päeva- või koidu- või eha- või tehisvalguses. Mittegi ei ole tegemist ka seebise karbiga, millega "suuna ja tulista" stiilis võib vehkida pilte teha. Loomulikult on see valik ka täiesti olemas, kuid see oleks sama hea kui muretseda endale udupeen sportauto, et kord nädalas poes piima järel käia. Nuppe ja kettaid on nii palju, mida näppida ja keerutada, et võtab kohe pea ringi käima. Kuid nõnda jõuab teinekord päris isesuguste tulemusteni. Loomulikult eeldab see, et Sul on aega ja võimalust kõiki neid nuppe näppida ning kettaid keerutada.
Pimedas pildistamise number üks reegel on vististi kolmjala olemasolu. Muidugi ainult olemas olemisest ei piisa, seda peab ikka kasutama ka. Mis tähendab, et seda peab endaga kaasas kandma. Mida pahatihti ei viitsi või ei tule meelde teha. Aga seekord olin hästi tubli ja kõik vajalik sai kaasa (kaasa arvatud Liisi:)) ning jänesed polnudki vahpeal plehku pannud ning kuu ootas ikka sealsamas kus ta meist poole tunni eest maha oli jäänud.


Kui õigesti nuppe näppida pildimasina peal, siis võib ka täiesti pimedas välku kasutamata pilti saada teha. Ja pime oli tõestigi - lausa nõnda palju, et läbi läbi otsiava vaadates ei olnud arugi saada, kui palju või kas üldse mõni jänes ka pildil on. Oli küll:)


Viltu?


Manly rand Freshwateri rannast nähtuna.


Veel killuke Manly randa


Ei saa mina aru, kuidas see kuu lapergune saab olla. Oli kolmjalg ja kasutasin isegist kahesekundilist ajapäästikut. Küllap kummitused.


Jajah, just needsamad.


Kui tähti taevas poleks, ei oskaks esimese hooga arvatagi, et päris öö on juba peal. Tegelikult on see isegi üllatav kui palju täpikesi Sydney öises taevas on. Ei ole küll võrreldav mõne kõrvalise kohaga keset sügavat metsa või tühermaad, kuid tugevamad tähed suudavad siiski läbi tugeva linnakuma end ilmutada.