pühapäev, 18. jaanuar 2009

Pilt vol. 33


Keskel Great Cormorant ehk Black Cormorant ehk Black Shag. Cormorant'id on veelinnud, kes on väga osavad sukeldujad ning võivad vee all olla pool minutit ja kauemgi veel. Tavaliselt veelindudel on sulestik kaitstud õli või vahaga, et nad nagu märjad kaltsud veest välja tulles ei oleks. See aga tähendab seda, et sulgede vahele jäävad teinekord õhumullid ning teadagi teeb see sukeldumise raskemaks. Cormorant'ide sulestik tõmbab aga vee sisse nagu kuiv nuustik ning peavadki nad iga kord pääle sukeldumist mõne veepinnast kõrgema koha otsima, kus saaks tiivad päikesepaistel laiali ajada ning tuule käes loperdades rahulikult kuivada. Ja ilmselt ei ole tule üldse kahjuks ka samal ajal vaikselt kala luusse lasta.


Mingid senituvastamata linnud.


Kajakas. Hiljem pildi resolutsiooni väiksemaks muutes vajutasin kogemata vale nuppu ning ilmus ette pildi töötlemise aken. Mis seal siis ikka:)


Ka nii võib..


Lutsukivi.


Iga kalamehe unistus..


Lace Monitor ehk Lace Goanna on Austraalia suuruselt teine monitor. Kasvab kuni kaks meetrit pikaks ning kaalub kuni 20 kg. Sööb kõike, mida suudab ühekorraga alla neelata ja kui värsket saaki ei leidu, lööb hambad sisse raipesse. Muidugi eeldusel, et seda leidub. Ise kiskja olles pidi ta siiski juba palju aastaid tagasi kartma inimesi, sest aborigeenid pidasid nende lihast kõrgelt lugu. Ja ronida oskavad nad ka väga hästi.


See sõber, keda meie nägime, oli ehk meeter ja mõnikümmend sentimeetrit peale. Ning kunagi ei lasknud mind endale lähemale kui paar meetrit, taandudes lõppeks ühe suure sõnajala otsa


Top of the World..


.. ja paremale..


.. ja vasakule.