pühapäev, 17. august 2008

oli see nii v]i nii ainult mulle see n'is?!

Sellest on tegelikult juba enam kui kuu m;;das, kui me Sydneysse tulime. Juba p'ris mitmendat korda. Kuid sedapuhku, et j''da. Sydneyga on meil kuidagi omamoodi suhe, sest oli ikkagi see linn ju meie esimeseks kokkupuuteks Austraalia ning austraallastega. Ning tagantj'rele peab ytlema, et Austraalia ei ole ikka yldse selline nagu Sydney v]ib arvama panna. }nneks. Sest vaatamata sellele, et ma ei olnud kunagi varem yheski "t]elises" suurlinnas viibinud n]nda pikalt, arvan ma, et suurlinnad on k]ikjal maailmas seest t'pselt samad. Seega ei ole v'ga vahet, kas oled Sydneys, Melbourne, Ateenas, Pariisis v]i Suures }unas. Inimestel on alati kusagile kiire ning suured pilvel]hkujad ja jube l'rm t'navatel paneb mul pea ringi k'ima. Muidugist ei koosne suurlinnad ainult tohutusuurtest hoonetest, kuid suurlinnades Sa lihtsalt ei tunne seda v'ikelinna m]nusat uimast "no-worries" ellusuhtumist. Kui veel v]tta arvesse, et Sydney on maailmas 21. k]ige kallim linn elada, siis ehk ei olegi k]ige targem m]te siin end sisse seada. Kuid, seekord on meil siin pysimiseks p]hjus, mida esimesel korral ei olnud - s]brad. H'sti head s]brad. Ja t;;. Mis on samuti v'ga hea. Juba kuu aega t;;tan ma valdkonnas, mis kindlustusfirmadele eriti ei meeldi ehk t;;tan arboristi jaoks ning t'psemalt on tema ametiks treecliming ehk puude k'rpimine ja langetamine. Teinekord ka ymberistutamine ning aedade yldhooldus ning (ymber)kujundus. Tervete puude langetamine on see k]ige huvitavam osa, mis yhtlasi juhtub olema ka k]ige ohtlikum. Ja mitte ainult sellele, kes puu otsas on. Meie kraanasid ei kasuta ning v'ga tihti ei ole see isegi parima tahtmise juures yldse v]imalikki, sest puude ymber ei ole sugugi mitte laiad ja tuhjad pargialad, vaid majad ja basseinid ja teinekord pisemad puud ning halvematel juhtudel elektriliinid (eriti halbadel juhtudel k]rgepinge liinid). Seega peab teadma, mida teed, kuna teed, kuidas teed ja meeles pidama, et ettevaatlikkus on meie s]ber ning kiirustamine meie vaenlane. Kuid see on inimese loomuses, et me teeme vigu ning eksime ja just see panebki kindlustusagendid arboriste mitte v'ga meeldima. Karm reaalsus n'itab, et iga treelimber teab v'hemalt paari kolleegi, kes on surma saanud v]i halvatud v]i vajavad liikumiseks ratastooli. Ja sellise fyysilise eluviisiga inimeste jaoks on selline saatus kyll midagi, mida nad isegi vaenlasele ei soovi. Ja kahjuks vaatamata k]igile sellele, meeldib see t;; mulle iga p'evaga aina enam ja enam ning mine tea, ehk yhel p'eval teen isegi selle kursuse 'ra.
L]ppeks kui suudad leppida, et Sydney on v'ga kallis ning kiire linn ja leiad rahulikult rytmi, milles elada, ei olegi siin nii hull. Ning eriti tore on see, et kunagi ei hakka siin igav. Suur rahakott tagab muidugist suuremad seiklused ja kirjumad kogemused, kuid t'iesti vabalt v]ib ka v'ga kasinaga elu nautida siin. Tuleb ainult silmad lahti teha. Ning koju kaasa toome siit ilmselt muudki kui hunnikus tr'ni ning m'lestusi ja kogemusi. Igapyhap'evased turulk'imised on nii loomulikuks osaks saanud juba meie elus, et raske oleks sellest vist Eestis loobuda. Kuid vaevalt me seal turul 1000 krooni eest p'hkleid, puu- ja juurvilju ostame. Muideks sellest turust oleme saanud seni parimat tumedat leiba, mis ei j'' absoluutselt alla Eesti leivale ning mis siinset elatustaset arvestades ei ole ka k]ige kallim ("k]igest" 55 krooni p'ts).
Ja kui keegi veel ei tea, siis oleme juba tellinud omale siia uued passid (sest vanade varsti enam ei kehti. Eriti tark tulla pikale reisile ja oma passi kehtivust mitte kontrollida, eksole;)).. ainult selleks, et oma viisasid pikendada. Ja ma olen juba praegu p'ris kindel, et ykskord koju tagasi joudes hakkame siia tagasi igatsema. Aga varem v]i hiljem me tagasi tuleme niikuinii. Kui l'heb h'sti, siis aasta p'rast. Kui l'heb mitte nii h'sti, siis n'eme juba paari kuu p'rast.

Ning kui keegi tunneb, et tahab meile kirjutada v]i joonistada v]i lihtsalt postkaarti saata, siis saab ymbriku peale kirjutada j'rgmise aadressi: 21 Hill St, 2096 Freshwater, Sydney NSW, Australia
P'ikest k]igile ning ma luban, et enam ei tule kahekuiseid auke kirjutamistesse.. Aus]na noh.