teisipäev, 27. september 2005

Olla või mitte olla?

Küsimärk on meelega seal lõpus. Aga olla kes? Või mis?
Ma viimasel ajal olen palju mõtelnud selle üle, kas olla edasi tartlane või pühkida Tartu ning kogunisti mandri tolm jalgadelt. Ning iga päevaga muutub see mõte aina reaalsemaks. Me vajame muutust. Radikaalset. Ja kiiresti. Nii kiiresti, kui asjaolud võimaldavad seda. Igatahes on mul rõõm tõdeda, et meid oodatakse seal, kuhu oleme teel.
Seega olla või mitte olla kaldub seekord mitte olemise kasuks vististi.

Mulle ei meeldi, kui inimesed hilinevad. Eriti, kui nad ise teistelt täpsust nõuavad. Õppejõudude kohta käib see eriti. Niimoodi ei ole lihtsalt ilus.

Tartusse oleks hädasti vaja enam jalgrattateid. Sellest ei piisa, kui neid kunstlikult tekitatakse juurde kõnniteele kaheksjagatud liiklusmärgi abil. Ümmarguse liiklusmärgi, mille ühel poolel on kaks jalakäijat ning teisel jalgratas. Need teed ei ole tihti nii laiad, et näiteks kaks lapsevankriga noort ema üksteisest ilusasti mööda mahuks, eriti veel, kui mõni ajukääbik on otsustanud oma BMW-st tillipikendi ilusasti keset kõnniteed parkida. Midagi head ei saa ka mainida teede korrasoleku kohta. Kui sõiduteed hoitakse veel enamvähem rahuldavatena, siis kõnniteedest on küll vist meie riigiisadel ja linnapeadel ükskõik. Paraku. Tuleks neid endil kuuks ajaks autod ära võtta, ratas pihku anda ja lasta ainult ning ainult sellega liikuda. Ka vihmaga.

Täna räägiti ühes loengus eesti keelest internetis. Eelkõige jututubades ning nn instant messenger'des (maakeeli kohestes teatajates?). Tundub, et noortel eestlastel on oma keele suhtes samasugune ükskõiksus nagu meie riigiisadel noortest peredest või mõningatel vanematel oma lastest. Enamasti ei tunnistata mitte mingeid kirjavahe märke (kui need ei moodusta just mõnd smile't või muud sümbolitest koosnevat märgendit). Ka ei kasutata suuri algustähti, ei lause alguses ega nimedes. Väga levinud on ingliskeelsete väljendite kasutamine ning lühendid (nt ts=c, ks=x, naer=irw, irf või icc(minu jaoks eriti vastukarva käivad), aitäh=tnx,
palun=plz jpm). Ma ei tea, kas see tuleneb laiskusest või lollusest, kuid ei ole ju raske hoida hetkeks all shift nuppu või koma mõnda kohta aegajalt panna. Kui laisaks võib minna. Kas varsti ei viitsita särgi nööpe ka enam nööpida. Hakatakse üle ühe panema? Või jäetakse tualetist tulles käed pesemata? (ma ei mõista samas ka piinliku puhtuse armastajaid - bakterid on siiski osa inimese elukeskkonnast. Neid hävitades muudame end ainult nõrgemateks ning haigustele vastuvõtlikumateks. Erandiks on ehk Monk, kelle piinlikku puhtusearmastust on lausa tore vaadata).

Enigma muideks teeb väga head muusikat. Väga hea on paraku suhteline.
Vihkan suitsetamist. Nõustun Anti ideega panna suitsupaki hinnaks 100 või enam krooni. Või kasvõi eurot. Mul ükspuha. Ja tänaval suitsetajatele tuleks määrata suured trahvid, sest tundub, et inimesed ise ei oska oma tervist hinnata. Võib-olla nad ei tahagi tervislikult elada, kuid ei pea siis kohe teisi inimesi mürgitama hakkama. Kanepi suitsetamine on keelatud. Mille poolest tubakas parem on? Vähem toksiline ja hallutsinatsioone tekitav? Tubakas ja alkohol on ilmselt suurimad surma põhjustajad. Looduslik valik? Mina eelistan ise valida.

Anti küsis, kas tema ei olegi piisavalt sõber, et mul ei kõlba talle teha anti-alkoholi kampaaniat. Kõlbab ikka. Aga kui inimene üldse ei taha, siis sundida ei ole mõtet. Pigem panna asja üle järele mõtlema. Samas ma leian, et Antil ei ole alkoholiga ka probleemi. Ta suudab piiri pidada. Suudab öelda ei 'veel ühele pitsile'. Mõnele lihtsalt maitseb Aramise maik. Mõnele maitseb odekolonn ka hea. Maitse asi (ütes koer ja lakkus m..e edasi). Karsklus ei ole mingi imeasi. Ja see mõiste ei ole seotud sugugi mitte ainult alkoholiga.

Ja endiselt peab mainima, et ma olen paadunud Tähevärava austaja. Mõne silmis on see kindlasti põlastust väärt. "Ei huvita" ütlen ma ning lõpetan tänaseks.

Mea culpa

kolmapäev, 21. september 2005

Haridus ja haritus

Teinekord on mul kole tahtmine mõnele need kaks sõna öelda ja siiralt nende üle järele mõlda.
Ma ei jõua tervet maailma parandada. Kuid ma annan omalt poolt parima. Ma ei suuda niisama mune laiaks istuda. Vihkan suitsetamist ja lauslollust.
Slangiit. Huvitav, kas selline sõna on üldse olemas. Sõjaväe sõnavaras oli.

Kuld ja Kala kosuvad ka kenasti. Aga ma kardan, et peame neile uue kodu otsima. Kui asjad lähevad nii, nagu me plaanime neid minema. Meil on julgust ja pealehakkamist.

Ja mind ei huvita absoluutselt teiste arvamus. Karvavõrd ka mitte. Täitsa võõras mure.
Pealegi. Olen vist Stargate sõltlane:S

teisipäev, 13. september 2005

Sulgpall on parem kui keks

Täna üle pika aja liigutasin end füüsiliselt nii palju, et võib seda vabalt ketikaks nimetada. Olgu ta siis maas või ribadeks.

Kas Teie arvates on pesus käima kummaline või ebaharilik väljend? Näiteks lauses: Peale trenni käisin kiirelt pesus ja läksin seejärel magama. Ühele ülikooli õppejõule tuli see täiesti üllatusena, et ka nii võib end väljendada. Tuleb välja, et me siiski õpime iga päev uusi asju. Elu on kool.

Mul on hea meel selle üle, et meie kuldkalad on siiani täiesti elu ja tervise juures ja kosuvad iga päevaga. Tuleb välja, et siiski on olemas meil vastutustunnet ning piisavalt aega nendega tegelemiseks. Kas jaguks seda ka inimese parima sõbra jaoks?

All Estonians have a blog in which they proudly present their absolutely marvelous photographs (yes, every Estonian also has a digital camera) and write wet teenage poetry. Some of the bloggers are IT technicians. They are smart.
Kas on asjad tõesti nii hullud?
Tänasest peale nimetan oma blogi ümber sodipudimõtete leheks.

Tänasele paneb punkti a'capella ansambel Flying Pickets looga Brown Eyed Girl.
Homme jälle

esmaspäev, 12. september 2005

Õhus on tunda sügist

Paha mõte oli rattaga kooli minna täna. Sama hästi oleks võinud minna riietega ujuma või midagi sellist. See oleks ehk isegi parem olnud. Lisaks läbimärg olemisele olin ma ka väga porine. Ja autojuhte üldiselt ei koti (vabandust, aga nii on) ei jalakäijad ega jalgratturid.
Kahju.

Kas teate, kui mitu järve on Soomes?
200 000 (loe: kakssada tuhat). Umbestäpselt nii palju. Igatahes palju. Natuke vähem on neil saari. Palju õnne lätlastele (üks koolivend kunagi ütles lätakad) ja leedukatele

Perseverantsus - täitsa eesti keelne sõna. Vaadake VL-st järgi.

Väikestviisi reklaami ka.
NAD TEEVAD SEDA JÄLLE::

Kordamööda ja korraga:
BOAMADU
www.boamadu.planet.ee
ja

PERVERTUM DEBILE
www.nilz.pri.ee


Meditisiin-meloodilises rock-spektaaklis:
?KOLISEV MUUSIKA?

Seansid toimuvad:
14. sept. Pärnu, Pubi ?Viies Villem?
15. sept. Tartu, Wilde pubi (pilet 35.-)
16. sept. Järva-Jaani Kultuurimaja
17. sept. Jõhvi, Pubi ?Neptun?

Algus kõikjal kell 20.00
(Pilet: 30.-)

Täna sööme torti ja vaatame jälle filmi

pühapäev, 11. september 2005

Home Sweet Home

Tore on ära olla. Kuid veel toredam on tagasi olla. Koos argirõõmude ja -muredega.

Eestis on nii palju toredaid ja vahvaid kohti, kus tahaks käia. Täna sai pikas nimekirjas ühele veel kriips peale tõmmatud. Kes on kuulnud, kes mitte, aga päris Petserimaa külje all on selline pisike koht nimega Piusa. Ja seal on ühed äärmiselt toredad koopad. Suured ja sünged. Natuke isegi lausa uskumatu, et selline asi võib meile nii lähedal olemas olla.

Veendusin taaskord ka selles, et Munamäe tornist avaneb ikka väga kaunis vaade. Ja lausa kuritegu oleks minna torni liftiga, kui omal jalad vähegi keha suudavad kanda.

Väike soovitus ka - ärge mitte kunagi sööge enne magama minemist arbuusi rohkem kui väga vähe. Jääb öine võimlemine ära. Ehk siis ei ole vaja enda un(enägusi)d katkestada wc vahet jooksmisega. Muidugist on võimlemise koormus otseses sõltuvuses söödud arbuusi kogusega. Ja vähesel määral ehk ka konkreetse isendi põie suurusega.

Arbuusi täis kõht ja hea on meel..

"Veel korra Sinu akna alla ma tulen - igaveseks jään" - Jää äär (Jääääär, Jää Äär: Loe - tahke vee serv)

reede, 9. september 2005

Elu on täis üllatusi

Tõsilugu.
Käisin verd andmas täna.
Ja ujumas. Üle pika aja. Auras on uus saun. Meeste poolel vähemasti. Või no mis uus ta on. Uus vana ehk.
Ja Tartusse oleks kohutavalt vaja jalgrattateid.

Asjapulk Anti tahtis kunagi, et teeksin võimaluse tal oma bloogi kommenteerida. Nüüd on tal see võimalus ja ehk isegi kohustus.

Uksed tahavad värvitud saada ja peegel seinale.
Tee tööd, siis tuleb armastus.
Ja ma ei ole mitte kunagi lugenud "Tõde ja Õigust". Ei tee ka seda.

Täna laulab meile jälle Dagö.
"Joonistatud Mees".