teisipäev, 17. mai 2005

Seitseteist

Ei ole paremat asja siin maamuna peal, kui ärgata inimese käte vahel, kes on Sulle kalleim kõigist.
Pool aastat. See lause omab meie jaoks natuke teistsugust tähendust. Ma olen õnnelik. Rohkemat pole teil teada vajagi.

Seitse teist.

esmaspäev, 16. mai 2005

0 tolerants

Uus nädal uue hooga.

Eestis ei ole liikluskultuuri. Täiesti null on see. Mul viimase aja jooksul olnud mitu juhust, kus tahetakse vöötrajal auto alla ajada. Inimestel on nii tohutu kiire ju. Saada vöötrajast 50 meetrit edasi valgusfoori taga punast tuld nähes rattad loha lasta. Selle nimel ju lausa tasub inimest alla ajada. Ning tavaliselt on nad veel nii osavad, et suudavad samal ajal mulle rusikat näidata ning midagi ilusat öelda. Meil on eriliselt osavad autojuhid. Tore näha, et Respublika lubatud null tolerants ikkagi töötab karistuste rakenduste osas:S (samas nemad ja nende lubadused on tänaseks päevaks juba ajalugu ning meie riiki valitsevad järgmised pätid)

Ning Venemaa süüdistab meid jälle kohalike venelaste ahistamises. Et neil ka jaks ei lõpe. Igati teretulnud nähtus ju, kui teistel vähemasti tegevust on ning igav ei hakka.:S

Täna on see päev, mil terve maailm on väga nõme.
Eesti ka kohati. Kui ei usu, vaadake üks jagu Politseikroonikat ära. Teie arvamus muutub.

reede, 13. mai 2005

(Umb)usk?

Kas Sina usud musta kassi ning 13. reedega seotud ebauskumustesse?
Mina igatahes ei ole sellistest inimestest kunagi aru saanud, kes neid kahte asja kardavad nagu kuradit ennast. Mõni lausa lukustab end koju terveks päevaks. Aga no mis Sa teed. Inimesed usuvad isegi horoskoope. Ja mis siin rääkida veel jumalast. Justnimelt. Väikese j-ga.
Loodan, et kellegi tundeid sellega nüüd ei riivanud. Kuid seni, kuni keegi ei tule ja näita mulle oma jumalat, ei usu ma seda hookuspookust, sest see ei erine minu silmis absoluutselt näiteks sellesamuse horoskoobi uskumisest. Inimestele ajatakse kärbseid pähe.

Aga õnneks on meil vaba maa ning vabadus valida ise omale usk või uskumatus ning kuni keegi ei tule mulle jõuga peale suruma oma jumalat või postimüügi katalooge või krt teab, mida veel, ei huvita see mind tegelikult absoluutselt, kellesse/millesse nad usuvad.

Siiski. Ma usun armastusse. Kas ma olen nüüd ka usklik??

neljapäev, 12. mai 2005

Paljajalu eksamil...

Täna tegin oma esimese eksami sel sessil. Kusjuures paljajalu.

Kui paljud teist on mööda Tartu linna paljajalu käinud? Tegelikult mina vist ka rohkem seda teha ei saa. Kodurahu huvides:P

Ees seisavad igatahes päevad täis peavalu ja natuke rohkemal määral, kuni senimaani, õppimist.

Varsti võtan akadeemilise puhkuse. See on kindel.

pühapäev, 8. mai 2005

Tartu pluss maraton

Juba kaks ööd olen üksi maganud. Õnneks rohkem ei pea.

Tartu maratoni jooksumaraton oli täna. Ei pidanud see aasta 23 kilomeetrit veel võimetekohaseks ning võtsin ette 10 km distantsi. Kahjuks see ei olnud võistlus, ent aeg fikseeriti siiski. 00:54:07. Pole paha, arvestades, et trenni pole üldse praktiliselt teinud. Jõudu jätkus tegelikult lõpuski, aga kartus end kinni joosta ja katkestada oli liiga suur, et algusest suuremat tempot teha. Ilm oli super. 10+ paar kraadi sooja ja vahelduva pilvisusega väga soe ilm. Palju paistis ikkagi päikest. Ja rada oli super lihtsalt. Võiks selline Tartu seesgi olla.

Järgmine aasta ma luban, et teen kaasa terve Tartu maratoni nelikürituste seeria. Natuke raha on vaja ning veel rohkem trenni teha. Kõik on ikkagi endas kinni.

Mina olen ise enda suurim vaenlane ning vastane, keda ületada.

Kadunud Urmas Alender laulab armastusest. Kuulakem

neljapäev, 5. mai 2005

Joonistatud mees

Dagö on huvitav bänd. Nende muusika kas meeldib väga või ei meeldi üldse. Mina tean rohkem inimesi, kes kuuluvad esimeste hulka. Ma ise kaasaarvatud.

Täna tuli taas tööl olla. Hea meelega olin. Sest minu lemmikuim lemmikbänd käis täna siin Tartu Üliõpilas (loe Sõbramajas) kontserti andmas. Nende esinemised saab aasta jooksul kokku lugeda ühe käe sõrmedel.

Tore on näha kontserti lavatagust elu. Meie suured iidolid on tegelikult väga tavalised inimesed. Nad on küll suurepärased muusikud, kuid neilgi on omad pahed (näiteks suitsetamine). Ent nende puhul võin sellegi koha pealt silma kinni pigistada, sest Dagö\'sid on meil Eestis kahjuks (või õnneks) ainult üks.

Oma kallimat embuses hoides ja tööajast lemmikbändi kontserti kuulata on peaaegu parim, mis saab olla.
Kui ei usu, proovi ise järgi.

Nagu Ahmedi ei saa endale just kõik, ei saa seda ka Dagö\'t. Hea ongi.

kolmapäev, 4. mai 2005

mani mani mani

Pangad on ühed väga salakavalad asutused. Nad jätavad inimestele mulje, et nad on väga vajalikud - lausa elu sõltub nendest.
Ja tee mis Sa kurivaim tahad, aga ilma moodsate vahenditeta on ikka paganama raske hakkama saada.

Ma unustasin oma pangakaardi PIN-koodi ära. Jälle. Tuleb uus kaart lasta teha, et uut koodi saada. Pank põhjendas minu PIN-koodi mitte teadmist turvalisusega. Mine ja võta kinni.. Ehk on neil õiguski.

Ja rääkigu nad mis tahavad - raha siiski rikub inimest. On teda siis palju või vähe või kogunisti üldse mitte.

pühapäev, 1. mai 2005

Pea Kiri

Alles kevadpäevad algasid, kui nad nüüd juba läbi saavad taas. Alles oli aasta algus, kui praegu juba viies kuu. Alles olin ma pisike, kui praegu juba suur.

Päeva tippsündmuseks paadiralli. Raisk oli taas oma purjekaga esindatud. Õnnestus isegi lõpetada.

Enne paatide kummitamist tegi oma debüüdi kevadpäevadel Karsumm. Avalennu sooritas K.K. isiklikult. Ka õnnestunult. Vähem või rohkem õnnelikul läksid kõik lennumasinad hooga vetevoogudesse. Seda kõike vaatas kadeda näoga pealt kaameramees, kellele siiski avanes ka võimalus kümmblema minna. Kogemata. Täiesti plaanimata.

Lendav hollandlane oli ka täiesti olemas. Temale vist kaa meeldis.

Mina olen rahul. Vaata Sinagi pilte Kevadpäevadest.

Jääme nägemiseni sügisel.