kolmapäev, 23. aprill 2008

Panoraam vol.2


Just täpselt - see kivi seisabki ainult sellise pisikese nõksu peal. Nii oli kiusatus natuke tõugata seda:P


Kivipalluri paradiis


Selle vasema mäe otsas nägime kaljuronijat. Ausõna noh..


Miskises rahvuspargis


Õhtust taevast on ikka kuradima raske panoraamiks kokku panna

Kätte jõudnud .....

Teinekord ma tunnen õhus tuttavaid lõhnu. Näiteks mõtlen kaneelisaiakestele ja tunnen kaneelisaiakeste lõhna. Või hoopis arbuusi süües nii tugevat maasika lõhna nagu oleks mul nina all kausitäis maasikaid. Teinekord aga sügab ninaalust lõhn, mida tundsin 6 aastat ja 5 kuud tagasi just seal kohas. Või mõne konkreetse kodu lõhna. Sest igal kodul on oma lõhn. Ja siis tulevad lõhnaga koos mälestused. Seni on kõik mälestused head olnud. Ju siis jätab mu nina meelde ainult häid lõhnu.

Kui keegi Eestis maja ehitab, siis alustatakse ikka justkui vundamendist. See kaevatakse sügav ja lai. Vundament on justkui korrutustabel, mis on kõige muu alustalaks. Austraallased löövad kümme vaia maasse ja ehitavad maja hoopis nende otsa. Nõnda, et kui eemal mäe otsas maja näed, võid vabalt selle alt läbi vaadata, sest too seisab justkui kanajalgadel. Ja siis nad kurdavad, kui talvel maja soe ei püsi ja konditsioneer terve maja õhu peab ikka ja jälle soojaks võluma. Samas elektrilise soojendusega tekkide müüjad hõõruvad heameelest käsi kokku ja tellivad lattu muudkui uusi tekke juurde.

Suvi on läbi saanud. Tegelikult sai suvi juba ammu läbi, aga me põgenesime sügise eest põhja, ja nüüd hakkab siin ka suvi otsa saama. Looduses ei saaks sellest muidu arugi, kui külm tuul läbi ei lõikaks. Puud siin ju kirjuks ei lähe ja lehti maha ka enamus ei viska. Vähemalt kohalikud puud. Need Austraalia eukalüptipuud. Nood on 12 kuud jutti rohelised. Ainult õisi on metsades ja aasadel vähem kui suvisel ajal. Linnadesse on siiski istutatud palju "võõramaa" puid ja põõsaid. Mõned lausa kodused - kased ja saared ja vahtrad ja tammed.. Nõnda võib väikelinnas isegi uskuma jääda, et sügis on suvel katki teinud. Aga mina ei kurda ka väheke jahedama ilma üle. 20 kraadi ja natuke rohkem päeva aeg on täiesti hea talveilm:D Öösel kisub teinekord küll natuke krõbedaks, eriti kui ööbida telgis ja väljas on nullilähedal ja tuul lõikab kontidest läbi. Aga varsti läheme veelgi enam põhja, seni kuni ookean vastu tuleb. Ja seal, kõigest 1000 km kaugusel, pidavat olema suvi aastaringi. Talvel soe, suvel liiga soe.

reede, 18. aprill 2008

Pilt vol.12







Newcastle rand






Manley, Sydney







Enne äraeksimist..






..ja pärast äraeksimist.
Posted by Picasa

pühapäev, 6. aprill 2008

Pilt vol.11










































Pilt vol.11

Pilt vol.10


Juba sada aastat tagasi tehtud pildid, mis nyyd yheks tykiks said l]puks.


V'ike paisj'rv keset j'ge. Teisel pool olid v]imsad tammid ja elektrijaamad.


Austraalia Alpid. Mitte oma t'ies hiilguses, aga v'ga kaunis siiski.

Suur Alpi Tee























































Liisi k2is kah ookeani vallutamas

Vaadake ise :) Peaks avanema MS Powerpointiga.

http://mathjuu.pri.ee/files/Ookeanitee.ppt

Vastukajasid oodates ja tervisi saates,
Liisi

Suur Ookeani Tee